logo

TwitterFacebookLinkedinTwitter

5 tips om vrolijk en vertrouwt vooruit te komen

Ook jij hebt je angsten & belemmerende overtuigingen die je tegenhouden om die die stappen te onderenen om daadwerkelijk vooruit te komen. Ik geef toe het is niet makkelijk om LOS TE LATEN. Pas wanneer je jouw eigen sterktes kent, weet wat je écht wilt & naar jezelf (je hart) durft te luisteren, dan zul je trouw zijn aan jezelf en in rustiger vaarwater komen.

Natuurlijk allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Toch probeer ik je enkele tips te geven om vrolijk & vertrouwt vooruit te komen. Dat doe je voornamelijk door los te laten plus ZELF IN ACTIE TE KOMEN. Vergeet niet dat verandering = verbetering.De sleutel tot verandering ben jezelf!Geloof in jezelf, richt je aandacht op wat je wilt bereiken & geloof niet alles wat je denkt. Luister naar je hart want dat klopt. Dat weet je ergens ook wel, maar durft er (nog) niet op te vertrouwen.

TIP 1 ONTHECHT

In je gedachten blijf je vasthouden aan situaties die je oftewel mooier maakt dan ze daadwerkelijk waren of je maakt ze juist nog erger. De werkelijkheid is namelijk anders. Jij maakt je eigen werkelijkheid. Jij ziet alles vanuit jouw perspectief, jouw waarden & normen. Ga gewoon eens met iemand naar de film. Je hebt dezelfde film gezien op exact hetzelfde moment en toch beleef je de film op een andere wijze. Ervaar, vraag je af waarom je iets voelt (oordeel niet) & laat los!

TIP 2 LIFE IS BE-U-TIFUL

Het leven is prachtig & jij hebt alles in je om jouw eigen droomleven te leven. Ben jezelf, geloof in jezelf, maar vooral blijf bij jezelf!FOCUS op de goede & mooie dingen in je leven. Leer complimenten te accepteren. Geven is mooi, maar ontvangen hoort daar ook bij. Het is van groot belang dat alles in balans is. Niets is mooier als een compliment te geven, ook aan jezelf!. Het kost niets en je maakt iemand blij en het doet jezelf ook goed. Als je oprecht aandacht geeft aan de dingen die welgoed gaan, zul je makkelijker de negatieve, “foute” ervaringen los kunnen laten. Vergeet niet dat er niets fout is zolang je er van leert. Iemand die niets doet, geen risico’s neemt zal nooit iets verkeerds doen, maar zal ook nooit extra ordinaire dingen beleven.

TIP 3 BLAAS JE ZORGEN WEG

Adem in – adem uit. Intuïtief doe je zelf “stoom afblazen”. Kinderen kunnen ook zo heerlijk ongegeneerd luidruchtig puffen als ze het ergens niet mee eens zijn. Het lucht op!Om het op een actievere manier te doen: koop een potje bellenblaas. Zit het een keertje écht niet mee ben even weer kind, ga bellen blazen. Neem de tijd om gewoon van die bellen te genieten, je te laten fascineren door de kleuren & de weg die gaan.

Een andere manier is om een ballon te pakken en je zorgen of angsten erin te blazen. Als er wind staat vliegt de ballon met je zorgen vanzelf weg, maar je kunt hem ook zelf kapot prikken. Dit is ook een denkbeeldige manier om je zorgen los te laten. Je ziet je zorgen in lucht lucht opgaan.

TIP 4 GEEF JE LEVEN KLEUR

Kleuren doen veel in het leven. Doe eens een paar gekleurde sokken aan, een gekleurde onderbroek, een felle stropdas, gekleurde veters in je schoenen,…. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar sommige kleuren geven je een kik vooral ROOD.

Je kunt ook de kleurpotloden of stiften van je kinderen pakken en een vel papier en teken je ideale droomvakantie, droomhuis, droomwerkplek, ….. Teken waar jij je aandacht op wilt richten, wat jij wilt bereiken. Nee, ben nu niet bang om te tekenen & kleuren, je hoeft helemaal geen Rembrandt of Picasso te zijn.

Het gaat erom dat je bezig bent om je wens op papier te zetten & dit keer eens niet in woorden, maar echt visueel maken. Vind je dit moeilijk, wellicht is er op het internet een digitale mogelijkheid. Op Pinterest kun je een eigen moodboard maken van allerhande foto’s die je ideale situatie veerbeelden en voorbij flitsen. Je kunt dit bord gewoon gesloten houden, dus niet voor publiek toegankelijk.

TIP 5 DROOM

Het helpt niet om je zorgen te blijven maken. Blijf niet langer piekeren, dat is namelijk fantaseren in de achteruit.Kijk liever vooruit & droom groot! Wanneer je iets wilt veranderen zoek je naar een mogelijkheid & anders vind je wel een reden om niets te veranderen. Durf groots te dromen. Je wensen op papier te zetten, te visualiseren (dat doe je ook in je dromen).

Note: blijf niet dagdromen, ga over tot actie. Het zijn de vele kleine stappen die je zet die een langen reis mogelijk maken.

Het is niet de bedoeling om negatieve gevoelens die jij en ik kennen zoals boosheid, angst, zorgen, verdriet, eenzaamheid, schaamte, schuld, rusteloosheid weg te stoppen. Vraag je liever af waarom je dat voelt ? Oordeel niet, laat het er zijn. Als je de moed hebt, maak jij je angst groter ervaar dat en het gekke is wanneer jij je weerstand hebt los gelaten en écht dat gevoel ervaart hebt kun je het veel makkelijker los laten.

De andere kant is dat wanneer jij vertrouwen hebt in het leven, je steeds beter & bewuster je eigen leven gaat leven je energievoller zult zijn, omdat je minder innerlijke weerstand hebt die als een energielek werkt. Je zult vrediger, dankbaar, kalm & relax in het leven staan. Durf je weerstand los te laten & ervaar je veerkracht.

Als Vertrouwensmentor & Energizer help ik je graag weer rust en ruimte te creëren in je leven zodat je weer écht geniet van het leven. Kijk eens op www.ritzn.nlof maak een afspraak voor een eenmalig energie-scan gesprek van 30 minuten met mij Lucienne Ritzen mobiel 06 – 57548552

Ik wens je vertrouwen, veerkracht & verwondering toe

Heb jij wel een leven?

De vakantie is voorbij en je zit alweer helemaal in de werkmodus.

Of heb je toch nog een beetje het vakantie gevoel in je dagelijkse leven?

Voor de meeste van ons is dat echt binnen een week weg.

Eigenlijk jammer en waarschijnlijk had jij het je ook anders voorgesteld na de vakantie.

Graag deel ik met je 7 tips om het gevoel van ontspanning te houden ondanks je drukke bestaan.

 1. Plan je agenda niet bom vollaat minimaal 20% open voor onverwachte gebeurtenissen
 2. Stel prioriteitenhierdoor blijf je doelgericht werken en laat jij je minder afleiden
 3. Zorg dat je werkpek opgeruimd blijftna de vakantie begin je met een schone lei, hou dat ook zo
 4. Bewaak je grenzenluister naar jezelf en je lichaam die weten wanneer het tijd voor ontspanning is
 5. Plan vrije tijd voor jezelf en kwalitijd voor je dierbarenbewust beter in balans betekent ook afschakelen en opladen om te kunnen blijven groeien
 6. Spreek kleine irritaties direct uitblijf je niet ergeren en voorkom dat het op den duur een onoplosbaar probleem wordt
 7. Zeg vaker nee tegen anderenzo zeg je ja tegen jezelf en dat is niet egoïstisch maar noodzakelijk

Waarschijnlijk weet je het allemaal wel. Maar doe je het ook?

Ga ze niet allemaal tegelijk toepassen want dan hou je er binnen een week ook weer mee op. Start vandaag nog met een of twee tips te implementeren. Zitten deze in je systeem over drie tot vier weken, kies dan weer een nieuwe tip erbij. Kijk wat het met je doet.

 

Ik wens je een inspierende en ontspannen dag toe,

 

 

P.S. Mijn ebook : Heb je wel een leven? Energie liegt niet… dat bordevol tips staat om bewust beter in balans te blijven én ontspanning binnen handbereik oefeningen deelt kun je normaal bestellen voor € 47,- Eigenlijk is het een samenvatting van mijn T+RUST-Traject. Om moeiteloos rust en ruimte in je leven te maken zodat je weer geniet van het leven. In de maand september biedt het ebook met een bonus aan. Voor slechts € 47,- ontvang je het ebook plus een online levensstroom behandeling (t.w.v. 37,-) . Deze duurt circa 20,- minuten en zorgt dat stress verminderd en jij je angsten en zorgen los laat. Interesse? Klik hier http://eepurl.com/cNZtQD

7 Tips voor meer energie en levenslust

HERKEN JIJ JEZELF NOG?

Merk je dat er de afgelopen weken, maanden of misschien wel jaren heel veel veranderd is in je leven? Gewild of ongewild ben jij ook continu aan het veranderen. Maar merk je op dit moment he wacht eens dit wil ik zo eigenlijk niet. Dit ben ik niet die zo handelt of reageert.

Waar voel jij je thuis? Als je heel eerlijk bent is dan de toilet, je auto of wanneer je onder de douche staat het enige moment dat jij nog jezelf kunt zijn? Heb jij je ruimte zo klein gemaakt dat je alleen op die enkele vierkante meter jij jezelf mag zijn?

Ga eens na voor wie jij je aanpast? Wie is het die jij voorop stelt boven je eigen verlangens?Waarom heb jij jezelf zo klein gemaakt? Graag wil ik je 7 eenvoudige en praktische tips voor meer rust en levenslust geven :

Zie het leven als een lopend buffet en schep op wat jou goed doet Je hebt altijd de keuze. Heb je het gevoel dat je tot nu toe vaak de ‘foute’ keuzes hebt gemaakt? Luister dan eens naar je hart en niet naar je hoofd. Blijf geen aannames maken en denken wat hoort of van je verwacht wordt. Heb de moed om te gaan ont-moeten en te voelen wat jij nu eigenlijk echt wilt.

 

Leer te luisteren naar jezelf en het gefluister van je lichaam Jij en je lichaam weten veel meer dan je denkt. Hoe vaak zeg jij JA tegen iets, terwijl je onderbuik gevoel eigen NEE aangeeft? En wie heeft er achteraf gelijk? Juist ja je gevoel. Leer hierop te vertrouwen en ben steeds vaker trouw aan jezelf. Dat geeft innerlijk rust en meer energie

Mens erger je niet! Hoe vaak laat jij je door iets onbenullig uit het veld slaan? Is je hele dag verpest is je goede humeur weg en al je energie laat je wegslurpen. Probeer grote problemen in de kiem te smoren door kleine irritaties op te lossen. Iets om te onthouden: wat er over 5 jaar niet meer toe doet besteed daar dan nu niet meer dan 5 minuten van je tijd, aandacht en energie aan.

Sta op als je ergens mee zit Kom zelf in actie wanneer je weet dat er iets dient te veranderen. Weet je dat je iets anders wilt en je leven verbeteren wacht niet langer tot die ander de beslissing neem, stel niet langer uit en twijfel niet langer. Durf te doen en kom in actie. De sleutel tot verandering en geluk ben jezelf.

Creëer je eigen ruimte Zoek een plek waar jij je goed voelt en maak het ook daadwerkelijk eigen. Al is het maar een stoel waar je een leuk laken overheen doet, een tafeltje naast zet war jij herinneringen aan hebt of een schilderij of een plant neerzet. Maak ergens je eigen plek nog meer eigen, Het mag natuurlijk een hele kamer zijn maar je kunt ook klein beginnen door ergens een foto neer te zetten die je dierbaar is.

Stap uit je hoofd en in je leven Soms is het moeilijk door al de zorgen en stress die je hebt nog helder te kunnen denken. Levensvreugde en levenslust hebben plaats gemaakt voor angst en drama in je leven. En toch… kun je makkelijk even ontsnappen uit je hoofd. Hou regelmatig je duim vast (een kind dat zich niet veilig voelt stop vaak de duim in de mond) of stamp met je voeten op de grond of loop nu in de zomer zo veel mogelijk op blote voeten (aarden). Gebruik je lievelings- muziek, -boek of -film om even in een ander wereld te stappen een gelukkige wereld en hou dat gevoel vast. Ga dromen in plaats van piekeren. Het kost net zoveel energie maar is de positieve kant op fantaseren.

Focus op wat je hebt Leef in het nu geef oprecht aandacht aan de mensen om je heen die je dierbaar zijn en ondersteunen. Kijk ook eens naar wat er allemaal wel goed gaat op een dag en hou dat in je gedachten. Er gaat namelijk altijd meer goed dan fout. En als je heel eerlijk bent weet je dat alles goed komt vroeg of laat. Misschien niet op de manier die jij in gedachten had maar toch… je hebt al voor hetere vuren gestaan. Je kunt veel meer dan je denkt. Ook jij bent goud waard.

Heb de moed om te ont-moeten

Ben jezelf en blijf bij jezelf

Vertrouw op jezelf

Door trouw te zijn aan jezelf creëer je automatisch meer rust in je leven

Nog een leuke opdracht om te doen of je nu op vakantie bent, nog met vakantie gaat of helemaal geen tijd of geld hebt om op vakantie te gaan doet er helemaal niet toe. De opdracht luidt: Ga je droomvakantie uitzoeken. Alleen door bewust hiermee bezig te zijn krijg je energie. Lees recensies en bekijk nog extra informatie. Schrijf het op je bucketlist of je wensenlijst. Want je weet het de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Niets is waar en alles is mogelijk.

Tot slot nog iets waardevols om te onthouden: Een leven vol fouten en mislukkingen is niet alleen eervoller maar ook nuttiger dan een leven waarin je niets onderneemt

Lach, leef, vergeef en geniet!

Ik wens je een levenslustige week toe,

Spreken mijn tips je aan en denk je van die Lucienne kan mij innerlijke rust plus mijn eigenwaarde weer geven, zodat ik weer trouw durf te zijn aan mezelf. Twijfel niet langer en heb de moed om een focus-gesprek aan te vragen via http://eepurl.com/dptzNf Binnenkort start het T+RUST-Traject, voor moeiteloos meer innerlijke rust, betere energie om weer vrolijk en vol vertrouwen vooruit te gaan. Wil jij weer meer jezelf kunnen zijn en genieten van het leven dat bij jou past. Bel mij nu 06-57548552 en investeer 20 minuten van je kostbare tijd voor een gouden tip die je innerlijke rust en meer geluk gaat opleveren.

7 tips voor meer energie

Heerlijk die zon toch? Alleen die temperaturen mogen wel wat minder als je moet werken. Nu het warme weer zo lang aanhoudt ben je wellicht aan het eind van de dag makkelijker geïrriteerd en ook niet meer zo vrolijk wanneer je in de hitte naar huis gaat. Om dit te voorkomen heb ik niet echt andere tips dan je waarschijnlijk al weet.

Kleed je luchtiger, drink meer en regelmatig water en hou vaker je handen en polsen onder de koude kraan.

 

Terug naar de 7 tips voor meer energie:

Het is vooral een kwestie van doen. Vaak weet je het zelf wel maar doe je het niet. Ontspanning en ontlading is noodzakelijk om goed te kunnen blijven functioneren. Vandaar dat ik hier regelmatig overschrijf. Want we weten het vaak wel en toch doen we het niet. Hier volgen 7 praktische tips voor meer energie:

Trouw

hou je aan je woord. Doe wat je zegt en verloochen vooral jezelf niet.

Wanneer je niet trouw aan jezelf bent kom je vroeg of laat in een spagaat terecht.

Dankbaarheid

Richt je aandacht niet op tekorten. Ben dankbaar voor wat je hebt.

Je hebt namelijk veel meer dan je denkt en zo word jij je bewust van de overvloed waarin je al leeft.

Muziek

zorg dat je altijd muziek bij de hand hebt waar je vrolijk van wordt, een andere gemoedstoestand krijgt en wellicht ook even op wilt bewegen.

Good memories, lovely sound en vooral move your mind

Natuur

 in de natuur zijn, ernaar kijken geeft je rust. Alles is met elkaar verbonden. In de natuur word je kalm, krijg je frisse lucht en ben je ook nog eens in beweging.

80-20 regel

Besteed maximaal 20 % van je tijd op een dag aan de dingen die je moet doen en waar je niet blij van wordt. Zo hou je minimaal 80% van je tijd over om dat te doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en blij van wordt.

Loslaten

durf los te laten wat op dit moment niet meer bij je past. Heb vertrouwen dat wat bij je hoort ook weer naar je toe komt. Loslaten is lef en lief hebben tegelijk. Heb de moed om te ont-moeten.

Avontuur

Heb jij het lef om te leven? Iets nieuws uit te proberen dat spannend en uitdagend is? Of iets te doen wat je al heel lang niet meer gedaan hebt en vroeger gigantisch veel plezier aan hebt beleeft, maar je gunt je er gewoonweg de tijd niet voor.

Doe er je voordeel mee. Pas ze niet alle 7 tegelijk toe. Maar start eens met 1 of 2 bewust toe te passen in je huidige leven en na verloop van tijd voeg een nieuwe toe.

Ik wens je een voortreffelijk weekend toe en gemoedsrust,

Lucienne Ritzen

angst verlamt & vreugde ontspant

Energetisch business coach

vertrouwensmentor

Leer opgewekt nee zeggen start volgende week (23-27 juli). Doe mee en ontvang 5 inzichten waardoor je moeiteloos makkelijker nee durft te zeggen om meer tijd voor jezelf te maken, beter je grenzen aan te geven en vooral weer meer van het leven te genieten. Interesse? Klik hier

3 bijzondere inzichten die je van een banaan kunt leren

3 buitengewone bijzondere inzichten die je van een banaan kunt leren

Van een banaan?

Ja van een banaan

Je kunt zoveel inzichten uit de natuur halen

het enige wat je hoeft te doen is jezelf de rust en ruimte gunnen om te wandelen en om je heen te kijken. In het hier en nu te zijn, niets aan je hoofd alleen de kalmte en de rust van het bos of de rivier te ervaren. Gewoon er te zijn, zonder oordeel en te genieten van het moment van verbinding.

Genoeg gezweef zul je denken, maar eerlijk en echt zo gemakkelijk is het om in het hier en nu te zijn. Zelfs met alles wat er nu in je leven speelt, de tabbladen die je open hebt staan in je hoofd. Kijk nu om je heen en noem 3 dingen op die je ziet.

Wat heb je gezien?

Ben je bewust dat je op het moment dat je om je heen kijkt gewoon er bent, waar je dient te zijn.

It’s that easy

het leven is veel makkelijker dan je denkt

 

Nu krijg je toch eerlijk en echt de 3 buitengewone bijzondere inzichten van een banaan:

 1. VAL OPdoor de gele kleur valt een banaan op tussen de grote groenen massa van de bananenbladenik vertaal het als: durf jezelf te zijn, beken kleur en ben authentiek
 2. RICHT JE OP HET LICHT

de bananen zijn krom omdat ze naar het zonlicht groeien

geef aandacht aan de positieve dingen in je leven. Focus op wat goed gaat en wat goed voelt

 1. BESCHERM JEZELFde banaan heeft een harde en vervelende schil om tot de kern te komenstel duidelijk je grenzen, communiceer helder en je weet het energie liegt niet!

Doe er je voordeel mee!

Oh ja er is nog iets wat je van een banaan kunt leren:

Het leven zit namelijk heel paradoxaal in elkaar.

Hoe open jij een banaan?

Ik nog altijd eigenwijs aan de bovenkant, terwijl een banaan openen van de onderkant veel makkelijker gaat.

Leef het leven achterste voren.

Weet wat je eindbestemming is en maak telkens weer de bewuste keuze om makkelijker, sneller en op de beste manier bij je bestemming te komen. Een wijsheid van Dr. Stephen Covey

De allerlaatste tip van mij is om af en toe stil te staan op je reis naar je einddoel. Want eigenlijk is de reis belangrijker dan het behalen van de bestemming.

Keep on focussed, not stressed

en ook hier stressed achterstevoren zijn desserts

Toeval bestaat niet en energie liegt niet….

 

Met gemak, gratie en genot,

Hoe moeilijk vind jij het om nee te zeggen?

Dit is een pleidooi om vaker nee te gaan zeggen… niet tegen jezelf maar juist tegen anderen

Waarom?

Omdat dit de eenvoudigste manier is om tijdwinst te behalen

 

Maar er is natuurlijk veel meer.

Maak jij het jezelf vaak makkelijk of juist moeilijk?

Het is in het hele leven zo dat het eenvoudiger is om ja te zeggen dan nee te zeggen

ONTHOUD…

Wanneer je nooit nee zegt, betekent jouw ja ook niets

Ook hier dient balans en evenwicht te zijn, het is geven en nemen, of het nu zakelijk of privé is

Neem een nee nooit persoonlijk 

Nee is namelijk een antwoord op een vraag en geen afwijzing of afkeur naar jou toe

Nee is een complete zin

Het behoeft geen tekst en uitleg en je hoofd je er ook niet schuldig over te voelen

Nee is het nieuwe ja 

Zeg vaker opgewekt nee tegen een ander om bewust ja tegen jezelf en jouw leven te zeggen

 

Vaak zeg je ja uit angst…

Angst iets of iemand te verliezen

uit angst om anders te zijn en uit de groep te vallen

of uit angst voor het onzekere, een nieuwe weg of het avontuur

 

Net als ontelbare moeilijke vragen stellen kunnen jonge kinderen heel hardnekkig nee zeggen. Maar na verloop van tijd verwatert dat. Herkenbaar?

Hoe vaak stel jij nog vragen of zeg je bewust nee?

 

Ik hoop dat ik je af en toe een reminder mag geven om even pas op de plaats te maken. Zodat jij rust en ruimte voor jezelf neemt.

Je bewust te maken dat jij altijd een keuze hebt.

Leer te luisteren naar jezelf en naar het gefluister van je lichaam.

Weet je grenzen en communiceer deze helder en duidelijk.

Energie liegt niet!

 

Geef jezelf rust cadeau,

met energieke groet,

Vertrouwensmentor & manegizer

Graag geef ik je een energie-scan-gesprek cadeau. Wil jij niet meer liggen te malen en weten waar tijdwinst valt te behalen? Gun jezelf zo’n gesprek, de investering in jezelf is 20 minuten van jouw kostbare tijd voor een beter perspectief te ontvangen. Interesse? Klik hier en ik contact je voor een afspraak

Werk jij met passie, vertrouwen en toewijding?

Heb jij het gevoel dat je nog zoveel jaar moet werken?

Wordt de werkdruk je te groot?

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Merk je dat je enthousiasme, je innerlijke vuur, je passie, langzaam maar zeker niet meer is dan een kleine waakvlammetje?

 

Het leven draait niet alleen om feiten en cijfers, maar vooral om angsten en gevoelens!

Wat is jouw diepte verlangen?

In wat voor een wereld zou je willen leven?

Welk team zou je willen leiden of in zelf in werken?

 

Het gaat niet om S.M.A.R.T. doelstellingen, natuurlijk dien je geld te verdienen en omzet te maken om je bedrijf draaiende te houden. Maar ten koste van wat?

Van je gezondheid of je liefde van je leven en je schattige kinderen?

Maak allereerst verbinding met jezelf en ga na hoe jouw waarden en normen in je huidige leven tot z’n recht komen.

Creëer een leven waar jij blij van wordt!

Niet omdat het moet, maar omdat het leven makkelijker is dan je denkt.

 

Succes wordt niet gemeten door de hoeveelheid geld die je op de bank hebt staan, hoeveel bedrijven je hebt, de hoogte van de omzet of je winst.

Nee, succes wordt gemeten hoeveel plezier jij in je leven hebt!

Zorg ervoor dat je tijd en ruimte voor jezelf maakt om jouw passie te vinden.

Zodat jij met ziel en zaligheid je werk doet, plezier hebt in je leven en weer gaat genieten van alles wat je doet!

Het is eenvoudiger dan je denkt, pas deze 7 eenvoudige tips toe in je leven en kijk wat het met je doet:

* Doe vaker wat je goed doet

* Vergelijk je niet met anderen

* Neem je rustmomenten

* zeg wat vaker nee tegen anderen en ja tegen jezelf

* maak tijd voor je dierbaren

* beleef mooie momenten die onbetaalbare herinneringen worden

* maak bewust beslissingen die bij jou ideale leven passen

 

Jouw enthousiasme is aantrekkelijk, ben je daarvan bewust

Ik wens je een voortreffelijke dag vol passie, vertrouwen en toewijding toe,

met energieke groet,

P.S. Ben jij je passie kwijt? Contact mij en we plannen een kennismakingsgesprek in de vorm van een energie-scan in om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Mail naar info@ritzn.nl of bel voor een afspraak naar 06-57548552 Twijfel je om mij te contacten? Ik help je graag en start in de maanden juni en juli een individueel traject voor ondernemers die af en toe ondersteuning kunnen gebruiken en er voor willen gaan om na de zomer weer vol passie, vertrouwen en toewijding een succesvol vierde kwartaal afsluiten.

Als ervaringsdeskundige kan ik je niet alleen veel van je kostbare tijd, stress en spanningen besparen, maar ook nog eens geld.

Ik wil je graag helpen om van de zomer, meestal een rustige periode in de vakantie-tijd, om jou en je business net dat steuntje in de rug te geven, dat luisterend oor te zijn met praktische oplossingen of die liefdevolle stok achter de deur te zijn

Jij wilt deze zomer toch ook eens ontspannen en met een goed gevoel op vakantie? Maar er moet nog zoveel gebeuren en je hebt eigenlijk geen tijd om daar 10 dagen zogenaamd te genieten en leuk te doen. Ik help je graag verder zodat je beter je grenzen bewaakt, makkelijker keuzes maakt en vooral weer op jezelf gaat vertrouwen. Hierdoor lekkerder in je vel zit, leuker bent voor jezelf en je omgeving en vooral weer stralend en enthousiast naar je werk gaat en fluitend thuis komt.

Interesse? Contact mij voor meer informatie en we plannen een kennismakingsgesprek in om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Mail naar info@ritzn.nl of bel voor een afspraak naar 06-57548552 Twijfel je om mij te contacten? Niet doen hoor want ik heb ook nog een leuke verrassing voor je in petto.

Ken je mij niet? Ik ben Lucienne Ritzen heb een bedrijfskundige opleiding afgerond, ondernemende alleenstaande moeder en ben vooral praktisch en hou van eenvoudige oplossingen en zie overal mogelijkheden. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Ik wens je ook een harmonieus leven toe met gemak, gratie en genot.

#vertrouwensmentor #passie #vertrouwen #toewijding

7 tips voor meer zelfvertrouwen

Vertrouw jij op jezelf?

Voor mij is er een drie-eenheid tussen vertrouwen, communicatie en grenzen stellen

Deze zijn nauw met elkaar verbonden.

 

Wanneer jij weet wat je wilt, wie je bent en waar je voor staat,

durf je volmondig NEE tegen anderen te zeggen

en JA tegen de keuze die bij jouw ideale leven past.

Hierdoor bewaak je jouw grenzen beter en communiceer je die helder en krachtig.

Daarom is het van belang dat jij vertrouwt op jezelf,

zodat jij jouw levensritme bepaalt en daardoor weer/meer geniet van het leven

 

Ik deel graag deze tips zodat jij bewust betere beslissingen neemt die bij jou passen

7 tips voor meer zelfvertrouwen

 • Geloof niet alles wat je denkt
 • Geef jezelf het voordeel van de twijfel
 • Vier je successen hoe klein ze ook mogen zijn
 • Haal de moet eruit en hou de moed erin
 • Doe vaker wat jou goed doet
 • Leer te vertrouwen op je onderbuikgevoel
 • Een hoofd vol angst heeft geen ruimte voor dromen

 

Ik wens je alvast een voortreffelijk weekend toe vol vertrouwen

Oh ja, laat je weerstand eens los en ervaar je veerkracht!

Je kunt namelijk veel meer dan je denkt!

 

Ik wens je alvast een voortreffelijk weekend toe vol vertrouwen,

Met energieke groet,

Lucienne Ritzen MBA

P.S. Ik heb nog iets leuks voor je 7 tips om vrolijk en vertrouwd vooruit te komen.

Klik hier als je deze wilt ontvangen

 

 

7 Tips voor betere beslissingen

Laat jij de dingen die er gebeuren beslissen over je leven of creëer jij je eigen leven?

Er is een verschil of je reageert op een situatie of dat je een creator bent van je eigen leven en bewust beslissingen maakt voor jouw leven. Hieronder deel ik graag 7 reminders om bewust betere beslissingen te nemen die jouw ideale leven creëren.

7 Tips voor betere beslissingen die bij jou passen!

 • Kies wat bij jou past, niet wat makkelijk is of van je verwacht wordt
 • Weet wat je eindbestemming is
 • Maak geen aannames
 • Als je geen nee kunt zeggen, zeg dan JA tegen de dingen die bij jou passen
 • Je hoeft je niet te bewijzen, puur is perfect
 • Maak je niet druk wat anderen over je zeggen
 • Laat het verleden je niet bitter maken, maar beter, sterker en wijzer

Zoals zo vaak schrijf ik Energie liegt niet… Verdraag wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt verdragen. Jij hebt altijd een keuze waar je tijd, energie, geld, liefde, aandacht, kracht, talent enzovoorts aan schenkt.

Ga minder reageren en meer creëren.

Ik wens je onthechting en gemoedsrust toe,

Met energieke groet,

Lucienne Ritzen MBA

Op 27 april geef ik een Reset & Relax dag waar we samen gaan creëren. Bewust worden van je innerlijke kompas, je wensen en verlangens, je kwaliteiten en talenten omarmen en vooral om vol vertrouwen in jezelf en het leven van je dromen te geloven. Interesse? Klik hier. Het belooft een buitengewone bijzondere inspirerende dag te worden met praktische handvatten en tools voor het leven.

Zie jij kansen of kijk je naar de valkuilen?

Heb jij wel een leven? Energie liegt niet…

Vraag een energie-scan skype-gesprek aan en ontvang 3 waardevolle tips die meer tijd, betere energie en vooral weer rust in je leven te brengen. Interesse? Klik hier 

Heb jij het lef om andere werelden binnen te stappen? Door meer begrip een betere grip!

Als digibeet ben ik in maart 2015 met MPOP van Simone Levie de online wereld binnengestapt. Een totaal nieuwe wereld voor mij met allemaal abracadabra. Met veel doorzettingsvermogen, moed en creativiteit heb ik mijn eigenzinnige stappen in de deze wereld gezet. Het heeft mij niet echt opgebracht wat ik voor ogen had toen ik ermee startte, daar ben ik heel eerlijk in.

In die tijd durfde ik nog niet zoveel te vragen en was ik vooral bang voor de technique. Bang om iets fout te doen, iets fout te zeggen en vooral te falen. Want per slot van rekening had ik mijn allerlaatste spaarcentjes in dit programma gestopt. Dus het moest kost wat kost lukken.

Ken je die druk? Heerlijk om niet in je flow te komen. Om juist al je saboteurs op te roepen om allemaal te verzamelen en tegen jou te zijn. Toch heeft het mij veel meer gebracht dan ik ooit had kunnen bedenken. Ik ben in een nieuwe wereld gestapt, heb mijn blik verruimd en vooral een totaal nieuw netwerk opgebouwd. Soms krijg je meer dan je denkt en weet het pas achteraf te waarderen.

Durf jij de stap te maken om iets nieuws uit te proberen? Ik had geen eigen leven. Ik ben pas de laatste 10 jaar van mijn leven langzaam maar zeker mijn eigenzinnige leven gaan creëren. Hoe?

Door beter naar mijzelf te luisteren. Wanneer ik het gefluister van mijn lichaam negeerde werd ik gedwongen om stil te staan. Ik heb geleerd niet meer te denken in termen van: ‘wat zullen ze van mij denken, dat hoort niet zo, dat zijn ze niet van mij gewend, wat zullen ze ervan vinden.’ Nee IK kwam eindelijk eens op de eerste plaats. Al moet ik toegeven dat als ondernemende moeder de kinderen toch steeds op de voorgrond voorbij komen.

Schuld- en schaamte-gevoelens, woede en verdriet zorgde ervoor dat ik alleen maar was aan het reageren op de reacties, prikkels en afkeuring van anderen. Ik was continue me aan het verdedigen. Toch heb ik de moed gehad om te ont-moeten, uit het keurslijf te stappen waar ik jaren in gezeten had en mijn wereld te veranderen en te verbeteren. Iets waar ik weerstand tegen had omdat ik niet met computers groot geworden ben voelde toch heel goed. Ik heb mijn gevoel gevolgd en heb er geen spijt van gehad.

Het heeft mijn leven verrijkt, mijn reis heeft een totaal andere wending gekregen. Ik leef mijn leven met gemak, gratie en genot in harmonie. Ja, ik heb een online programma maar op mijn eigenzinnige wijze. Ik heb geen academie omdat ik naast online, structuur en systemen ook geloof in het contact, de energie en persoonlijke benadering. Op bevrijdingsdag start mijn 3 maanden programma Vertrouw Op Jezelf, omarm jezelf en omarm je leven.

Wil jij écht iets veranderen in je leven dan zullen je gedachten, je fundament of zoals ik het vaak noem de relatie tussen je hoofd en je hart herstelt dienen te worden. Je hebt je kennis en vaardigheden nodig, maar het is vooral noodzaak dat je vanuit vertrouwen en liefde keuzes maakt in plaats van je door angst te laten misleiden om dat te doen wat anderen van je verlangen.

Wanneer je verlangen naar iets nieuws groter is dan je angst dan pas heb je de moed om de sprong te wagen. Eerder niet. En ja dat kan een hele poos duren voor je knoop door durft te hakken. Want zeg nou eens zelf, je gaat je hele leven toch niet op de kop stellen. Nee natuurlijk niet. Maar wanneer jij te lang wacht en niet helder en duidelijk aangeeft wat jij wilt zullen anderen jouw leven voor je blijven bepalen. Net zolang totdat je met je rug tegen de muur staat. Geestelijk en lichamelijk op bent. Laat het niet zo ver komen. Ik weet helaas waarover ik schrijf. Trek eerder aan de bel en voorkom dat je de noodrem moet gebruiken.

Zorg dat je eerlijk tegen jezelf bent, daarna ga jij langzaam maar zeker jouw grenzen aan geven en je verlangens uitten. Twijfel ontstaat door denken en vertrouwen groeit door de moed om actie te ondernemen. Durf te doen! Sta op als je ergens mee zit. Geef jezelf het voordeel van de twijfel en kijk eens naar de kansen. Je hoeft de valkuilen niet te negeren. Neem ze waar, weet dat ze er zijn maar kijk vooral wat de kansen je kunnen opleveren. Vrijheid, vertrouwen, vreugde, verbinding, veiligheid, geluk, gezondheid, gezelligheid, gemak en nog veel meer. Namelijk een leven dat bij jou past en waar jij je eigen levensritme bepaalt, makkelijk beslissingen neemt, meer tijd voor jezelf hebt en vooral weer kunt lachen en genieten.

Ik wens je moed en gemoedsrust toe,

Met energieke groet,

Lucienne Ritzen

Benieuwd wat mijn online-programma Vertrouw Op Jezelf voor jou kan betekenen? Voornamelijk RUST rust en nog eens rust brengen in je leven. In de chaos van het leven weet ik als geen ander vertrouwen, rust en weer eenheid te brengen voor ondernemende professionals. Ga naarwww.ritzn.nl/relaxvoor vragen en info kun je me altijd bereiken op 06-57548552 of mail naar info@ritzn.nlHet leven is namelijk makkelijker dan je denkt