logo

TwitterFacebookLinkedinTwitter

Persoonlijke Referenties

184H

Wil jij ook lekker in je eigen vel steken & jezelf mogen zijn?

Daar het vaak om emotionele & persoonlijke uitdagingen gaat respecteer ik de privacy van mijn klanten.

Vandaar dat er een omschrijving bij de referenties staat in plaats van naam en woonplaats.

 

 

 

MarcelIk maakte in juni 2015 kennis met Lucienne via Simone Levie. Lucienne richtte zich in eerste instantie op met haar bedrijf op mannelijke ondernemers en noemt zichzelf energetische business coach. Ik wist niet precies wat dat inhield en daarom besloot ze mij kennis te laten maken met één van haar vele talenten: Jin Shin Jyutsu. Dit is een eeuwenoude kunst van het harmoniseren van levensenergie in het lichaam. Klinkt goed, nietwaar? Ik heb inmiddels 3 behandelingen achter de rug en ik kan je vertellen dat het een zeer bijzondere ervaring is. De gouden handjes van Lucienne doen moeiteloos hun werk en vinden hun doel: na de behandeling voel jij je als herboren! Ja, ik weet het. Het klinkt spiritueel maar geloof me: This really works!

En gelukkig doet Lucienne meer dan alleen Jin Shin Jyutsu. veel meer. Zo heeft ze het talent om jou te inspireren en motiveren om datgene te doen wat jij belangrijk vindt in je leven. Ik heb haar al een paar keer mogen ‘betrappen’ dat ze mij een email stuurde met precies de juiste, inspirerende woorden die ik op dat moment nodig had. Ik hoop dat ik nog lang kan genieten van onze gesprekken en de Jin Shin Jyutsu behandelingen!

Marcel Lahaije, oprichter De Reis van de Held

 

Druk. Geen tijd. Alles bij elkaar voldoende redenen om nooit aan je echte doelen te werken. Morgen. Ja echt morgen. Of… volgende week. Het zijn de bekende smoesjes die we allemaal gebruiken en kennen. Slechts weinigen gaan echt tot actie over.

Soms is het handig om een stok achter de deur te hebben. Een persoonlijke coach of begeleider die je laat zien hoe het mogelijk is om wel actief aan de slag te gaan. Het was voor mij de reden om contact met Luciënne Ritzen op te nemen. Ja, dat was even eng. Ik kende Luciënne een beetje vanuit het verleden en dat betekent dat ik dus veel persoonlijke zaken met een bekende onbekende (of een onbekende bekende) moest gaan delen.

Ja ik had het nodig. Man van middelbare leeftijd, zelfstandig ondernemer, geen gezin, maar toch altijd druk. Druk met het bedrijf, druk met het huishouden, sociale contacten, hobby’s en andere bekende verplichte nummertjes. We doen het allemaal graag, maar toch…. Ook ik kwam niet aan mijn doelen toe. Ik koos ervoor om in het diepe te springen en 1 hele dag (Persoonlijke Ontwikkelingsdag) mij aan Luciënne open te stellen. Dit deed ik door mijn verhalen te vertellen, te laten zien wie ik was en welke doelen ik in al die jaren had gesteld. Aan sommige doelen en dromen was ik begonnen. Sommige daarvan waren bereikt en voltooid, anderen niet afgemaakt en aan weer anderen was ik zelfs nog nooit begonnen.

Luciënne is rustig, luistert en stuurt je. Het is een vakvrouw die kennis heeft van zowel diverse theorieën, als ook zelf over de nodige levenservaring beschikt. Een eigenschap die mijn inziens onmisbaar is om anderen verder te helpen. Ja, ik koos bewust voor 1 volledige dag omdat gesprekken van een uur (zeker om te beginnen) voor mij niet werken. Het is vaak te weinig. Door een hele dag één op één gesprekken te voeren, confrontaties met jezelf en het verleden aan te gaan en actief bezig te zijn, krijg je voldoende tools om zaken op te pakken. Wanneer je dat doet en hoe? Dat is aan jezelf. Bij voorkeur direct, maar doe het vooral op rustige momenten. momenten die je jezelf moet gunnen. Door terug te denken aan de tips, handvatten en motiverende gesprekken van Luciënne is verder groeien een optie. Groeien naar de persoon die je wilt zijn. Dat kun je volledig zelf doen, maar je kunt ook na die eerste Persoonlijke Ontwikkelingsdag verder met Luciënne.

Zij beschikt over de kennis om meer te zijn dan een eerste stap in de goede richting. Wat kun je verwachten? Behalve gesprekken en een luisterend oor zijn er diverse actieve onderdelen waardoor je weer je weg vindt naar je eigen echte ik, maar vooral ook zaken geconcretiseerd worden. Dat ervaar jezelf, maar Luciëne geeft daarin sturing en begeleiding. Het was niet allen hard werken, er was doe dag ook tijd voor ontspanning dankzij een prima lunch en wandeling in de buitenlucht. Het schonk mij allemaal voldoende inspiratie om zelf verder te gaan en het leven de juiste kant op te sturen.

Ja, je kunt veel zelf, maar soms is een mentor of coach onmisbaar om echt je doelen te behalen.

Bezielende zelfstandige ondernemer

 

Na een eerste contact ontving ik de intake-vragenlijst. Helder, to the point en het zette me aan het nadenken. Vervolgens spraken we af en hebben we over de drie-eenheid gesproken en de zoektocht naar een goede balans hiertussen. En passant kreeg ik tips hoe ik mijn eigen bedrijfsvoering en dienstenaanbod kon verbeteren. Ik voelde weerstand, tja en dat is het begin van de verandering en de bewustwording. Dank je wel Lucienne voor de waardevolle tips.

MKB ondernemer midden van het land

 

Ritz& geeft een super reflectie aan de klant, waarbij Lucienne ingrediënten, zienswijzen, praktische oplossingen aandraagt en ook bespreekbaar maakt. Hierdoor wordt je als klant en dus opdrachtgever aan het “denken” gezet waarbij je uit de comfort zone komt en nieuwe wegen/paden bewandeld. Dat neemt niet weg dat je dat al deed maar al samen communicerend waarbij “Normen en Waarden met Respect” voor elkaar je als “Ondernemer/Entrepreneur” samen met haar inbreng, je naar een ander hoger niveau wordt gebracht.
Sparren, gallen, spiegelen en reflecterend ….een andere en veel meer dan een positievere kijk en of onder de aandacht brengende invalshoek zijn hiervoor een gezonde en goede basis vanuit haar zien/levenswijze.
Door Lucienne, zijn mijn balans en fasen in ondernemen en het (dagelijkse) leven ben ik stappen aan het maken en aan het zetten die met de ondersteuning van Ritz& verder en sneller gaan dan dat ik die als eigen persoon en ondernemer had gemaakt. hierdoor is het betrekken en gebruiken van haar wijze van consultancy de investering (tijd en financiën) dubbel en dwars waard.

Met grote waardering, De Groeningenieurs “De Oplossers Buiteninrichting”

 

Op Facebook las ik lucienne’s uitnodiging voor een skype sessie. Spontaan heb ik me ervoor opgegeven. Toen ik de vrij uitgebreide vragenlijst (intake) ontving, schrok ik hier wel een beetje van terug. Omdat ik ook echt met een lastige kwestie in m’n maag zat, en nieuwsgierig was naar Lucienne’s werkwijze, ben ik er toch voor gegaan. Het voelde eerst wat vreemd, om bij een vreemde m’n hart uit te storten. Al snel voelde het vertrouwd. Ik ben door Lucienne gehoord en gezien. Ze had zich grondig voorbereid en het was – heel bijzonder – net alsof ze mij heel goed kende. Ik voelde haar loyaliteit en waardering. Dat had ik net nodig, om uit mijn gepieker om ‘alles voor iedereen’ goed te willen doen te komen. Een zin die Lucienne uitsprak is me bijgebleven. ‘Gun jezelf het voordeel van de twijfel.’ Ik herhaal deze zin nu geregeld voor mezelf. Het helpt me om op mezelf te vertrouwen. Dank je wel Lucienne!

Creatieve onderneemster uit het Noorden

 

De skype sessie met Lucienne heb ik als ontspannen ervaren. Ik kon ook echt merken dat ze je aanvoelt en dan even de tijd neemt omdat ze merkt dat je emotioneel wordt. Haar stem werkt kalmerend en geeft ook kracht. De informatie die ze geeft is heel verhelderend en bruikbaar, je kunt er meteen mee aan de slag!

Ondernemende moeder

Waar kan ik jou mee helpen?durf jij jouw droom te leven of laat je je afleiden 2

Bel me gerust voor een persoonlijk skype-gesprek Lucienne Ritzen 06 – 429 719 74 of mail 

Laat je weerstand los & ervaar je veerkracht!

Ontvang iedere maand Inspiratie Post met tips om bewuster betere beslissingen te maken.

Meld je nu aan