logo

TwitterFacebookLinkedinTwitter

Waar geloof jij in ?

 

Waar ben jij heilig van overtuigd?

Van jezelf?

Van je kinderen?

Van jouw product dat je verkoopt?

Ik geloof er heilig in dat de wereld zal veranderen wanneer we kinderen het vertrouwen geven dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Dat ze zogenaamde aandachtspunten kunnen compenseren met andere kwaliteiten waarover zij beschikken.

Wanneer je als kind niet gepest bent geworden en ook niet geperst hebt zul je daar op latere leeftijd ook geen behoefte aan hebben om mensen onderuit te halen. Het is voor mijn gevoel een vicieuze cirkel en die wel eens doorbroken mag worden.

Ga eens na in jouw jeugd?

Hoe was dat bij jou thuis, in de klas of op de voetbalvereniging?

Ben jij gepest geworden?

Of pestte jij anderen?

Oordeel niet, maar vraag je liever eens af waarom?

Wanneer je (zelf)vertrouwen hebt straal je iets uit

De ene noemt het charisma en de andere durft gewoon zichzelf te zijn

 

Want er zullen bij jou op school en nu op het werk ook vast en zeker van die types zijn die anders zijn dan de ‘normale’ mensen om je heen. Maar omdat ze zichzelf zijn en ook mogen zijn, worden zij geaccepteerd zoals ze zijn. Hoe mooi zou het zijn wanneer we elkaars verschillen eens werkelijk gaan omarmen? Wanneer je bewust bent dat je ook andere kwaliteiten nodig hebt dan alleen rekenen en taal. Sociale vaardigheden zoals inzicht, goed kunnen luisteren, empathie en oplossingsgericht in het leven staan.

We hebben elkaar nodig als we willen groeien en vooruit willen komen. Start vandaag eens om anders naar anderen te kijken. Kijk naar wat er goed gegaan is. En zie je wat er niet deugt, geef dan opbouwende kritiek met een voorbeeld hoe het de volgende keer beter kan. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook de ander.

Ik wens je prettige samenwerking toe,

 

Mijn 3 inzichten van mijn avontuur in “het Instituut”

Onbevangenheid houdt je jong. Ondanks mijn leeftijd blijf ik nieuwsgierig en ontdekken. Dit jaar ben ik way out of my comfortzone gegaan als 1 van de 100 deelnemers aan het tv-programma Het Instituut. Toeval bestaat niet… de deugd van de week was onbevangenheid.

Op dag één was het al meteen raak… andere omgeving, allemaal vreemden en we gingen wie van de drie spelen. Intuïtief had ik er minimaal 3 van de 5 goed, van de andere 2 kandidaten had ik wellicht nog 1 goed gegokt. Maar ik heb me laten verleiden door enthousiaste verhalen. Hierdoor had ik er uiteindelijk 0 van 5 goed. Ik, die mensen leer bewust naar hunzelf te luisteren! Het was het grootse cadeau dat ik op dag één heb ontvangen om verder onbevangen de week te beleven.

 

INZICHT 1…Leer te vertrouwen op je intuïtie

Zoals zo vaak is je eerste ingeving vaak de juiste. Maar vaak neemt het brein dan weer in een splitsecond over en laat jij je net als ik weer verleiden door wat hoort, normaal is of van je verwacht wordt. Geloof niet alles wat je denkt, ziet of hoort. Leer te luisteren naar je hart, je lichaam en je energie.

Energie liegt niet en jij weet wat je goed doet.

 

INZICHT 2… Omarm wie je bent en hoe je leeft

Ik hou van eenvoud, strakke lijnen en abstract en toch is mijn interesseveld is gigagroot. Dat mag nu en ik omarm dat ik een royale generalist. Door mijn angst om iets belangrijks te missen is mijn kofferbak-avontuur ontstaan. In wat voor mij structuur is, is voor mijn omgeving de reinste chaos. Wanneer er bezoek komt wordt mijn kofferbak volgepropt om de woonkamer redelijk te laten uitzien. Inmiddels ben ik de stapeltjes aan het minimaliseren en aan het loslaten. Want rommel is een stapeltje angst voor een toekomstig gemis. Je hebt alles in je wat je nodig hebt.

Je bent veel meer dan je denkt.

 

INZICHT 3…
Neem je rust

Bij een test ben ik als een gek tekeer gegaan. Ik was als eerste klaar. Maar als ik tijd genomen had om alles nog eens te checken dan was het resultaat voortreffelijk geweest in plaats van middelmatig tot goed. Het gaat niet om de snelheid, maar de intentie en aandacht die je aan iets geeft. Het is niet voor niets een spreekwoord: ‘De laatste zullen de eerste zijn’ . Ben jezelf, bepaal jouw levensritme en vertrouw op jezelf. Er zullen altijd mensen beter, groter, sneller, rijker, slimmer enzovoorts zijn. Maar is niemand zoals jij bent! Puur is perfect. Geef jezelf rust cadeau in deze hectisch 24/7 maatschappij.

Ik wens je alvast een onbevangen, voortreffelijk en ondernemingsgezind 2018 toe,

Lucienne Ritzen

BOEKENTIP van Sophie Hilbrand voor mij: Mari Kondo Opgeruimd!

Welke stemmetjes houden jou onder de duim?

 

Herken je dat dat je ineens geen vertrouwen meer in iets hebt

dat jij je heel klein voelt en dat de wereld er totaal anders uitziet.

Je zit plotseling in een diep donker gat.

 

Hoe kom je daar nu uit?

Vaak zijn het stemmen uit je verleden

een angst, pijn of verdriet die nog niet geheeld is

iets wat je nog altijd met je mee sleept

en op momenten dat het stressvol wordt ineens bij je onuitgenodigd op de stoep staan

net op zo’n belangrijk moment dat je ze echt niet kunt gebruiken.

 

Natuurlijk negeer je ze in eerste instantie, maar langzaam maar zeker raken ze je weer en voel je opnieuw die pijn, het verdriet of de angst. Je spieren verkrampen en je voelt je klein, een nietsnut. Wie denk je wel niet dat je bent. Dat lukt je nooit. Daar ben je niet goed genoeg voor. Enzovoorts… herken je ze?

Hoe laat je die negatieve gedachten-spinsels los. Vraag ze gewoon of ze willen ophouden. Je kent het vast wel uit tekenfilms., aan de linkerkant is de duivel en op de rechterschouder de engel getekend. Veeg je linkerschouder liefdevol schoon en zeg tegelijkertijd: “wil je weggaan? Ik heb nu geen tijd voor je.” Kinderlijk? Misschien, maar het is bewustwording dat het gedachten zijn. Gedachten stoppen niet tot jij stopt ze te geloven.

Wat je ook kunt doen is met je voeten op de grond stampen. Even aarden. Naar buiten gaan en een wandeling maken is natuurlijk helemaal super. Jezelf de rust en ruimte gunnen plus je bent in een andere omgeving en in beweging. Maar soms gaat dat niet en toch kun je dan naar de toilet ‘vluchten’. Je kunt je handen en polsen onder de kraan houden, wat zuiverd en kalmerend werkt. Daarnaast kun je op de toilet je duim vasthouden. Dit is een eenvoudige manier om je zorgen los te laten en je weer veilig te voelen.

Raar. Nou nee. Kijk maar eens naar kinderen wat doen zij wanneer ze zich niet prettig voelen? Juist ja vaak duimen kinderen omdat ze zich niet veilig voelen. Je kunt naast het vasthouden van je duim door de vingers van je andere hand erom heen te wikkelen ook nog een krachtzin zeggen: Mijn gedachtenwereld is in vrede. De duim vertegenwoordigt namelijk het verstand en zorgen.

Ik verzin dit niet ter plekken. Toevallig sloeg ik ooit het boek “Je kunt je leven helen” van Louise L. Hay open en daar stond de duim met de bijbehorende affirmatie beschreven. Dit komt overeen wat ik met mijn ontspanning binnen handbereik graag wil delen. De levensstroom-behandelingen die ik geef, ook via skype-sessies, zijn gebaseerd op Jin Shin Jyutsu. Dit is een eeuwen oude kunst van zachte aanraking om levensenergie te harmoniseren en energieblokkades in je lichaam op te heffen. Jin Shin Jyutsu helpt stress te verminderen, pijn te verzachten en angsten en zorgen los te laten. Energie kan nooit vermoeien. Het is je persoonlijke onevenwichtigheid die vermoeidheid veroorzaakt. Ben jezelf, vertrouw jezelf en blijf vooral bij jezelf.

Luister minder naar anderen

Ik wens je een vertrouwen en gemoedsrust toe,

3 tips voor rust in je hoofd

leer liefdevol loslaten en ervaar rust in je leven

Rust wat is dat eigenlijk? Rust is dat niets doen. Rust is moeilijk voor mij want ik denk telkens aan de dingen die ik nog moet doen. Rust is zoiets onwerkelijks geworden in onze 24/7 economie. Wanneer neem jij ruimte voor jezelf?

 

Wanneer was de laatste keer dat je bewust even alleen wilde zijn

Gewoon 15 minuten tot 1 uur alles uitgeschakeld en alleen zijn. Alleen met jezelf, bewust naar de stilte luisteren of misschien wel in slaap vallen, omdat het doodvermoeiend is alles continu om je heen

 

Een vol hoofd kost zoveel energie….

3 eenvoudige tips om je hoofd leeg te maken

Schrijf je hoofd leeg…

Neem eens voor de aardigheid 5 minuten de tijd om alles op te schrijven wat er in je hoofd rondspookt. Van de afwas doen, de autobanden moeten nog vervangen worden, tot het rapport afmaken, wie wil je volgende maand wil uitnodigen voor je feestje, wat je vanavond gaat eten, dat je nog even de offerte van een belangrijke klant wilt checken, je reis wil je nog boeken…. Dus echt alles van futiliteiten tot de hoogste prioriteit

Stel doelen…

Wat ga je morgen doen? Stel prioriteiten. Plan de 3 belangrijkste taken in en doe dat iedere dag. Maak er een gewoonte van. Liefst aan het eind van de dag al je planning voor de volgende dag klaar hebben. Op deze manier stel jij je prioriteiten en geef je richting aan. Plan niet je hele agenda vol, want dan heb je weer een hoop stress omdat het toch altijd anders loopt dan je verwacht. Plan maximaal 80% van je tijd vol.

Doe de dingen 1 voor 1

Met andere woorden maak af waar je aan begonnen bent. Wanneer je begint met het noodzakelijke en dan doet wat nodig is zul je zien dat het onmogelijke mogelijk wordt. Ook hier stel je prioriteiten. Druk zijn of veel te doen hebben? Wat je aandacht geeft groeit. Dus wanneer je geconcentreerd de dingen 1 voor 1 afwerkt hebt je het beste resultaat. Je laat je niet zo snel verleiden of afleiden en blijft bij de les. Hierdoor gaat het allemaal ook nog eens veel sneller dan jij gedacht had. En kun je eens echt dingen van je do-to-lijst gaan wegstrepen.

Tot slot blaas de dag eens letterlijk uit…

adem een paar keer diep in en vooral uit. Sta eens stil bij wat je vandaag allemaal gedaan hebt en vooral wat goed gegaan is. Laat de rest zo ook bewust los zodat je het niet allemaal mee naar huis neemt en in je hoofd blijft zitten. Daarnaast helpt natuurlijk ook om de dag te starten op een schone opgeruimde werkplek.

Ik wens je een ontspannen en doelgerichte dag toe,

 

 

Ik heb nog 7 tips voor je om vrolijk en vertrouwd vooruit te komen klik hier

Durf jij liefdevol los te laten?

Van stress naar relax

van chaos naar laat los

 

Waarom heb jij toch zo’n weerstand tegen iets?

Ben je bang dat je niet goed genoeg bent?

Of ben je juist bang om groter dan groots te zijn?

De laatste jaren heb ik geleerd liefdevol los te laten

Iets of iemand waar jij je aan vastgeklampt hebt

om dat los te laten is een enorme stap

 

 

Het is namelijk jouw keuze

en de bijbehorende actie die je onderneemt

jij beslist en jij komt in beweging of niet

We staan allemaal onder keuze stress

we kunnen kiezen wat we willen en denken te moeten doen

maar het leven is makkelijker dan je denkt

en daardoor maken wij het onszelf vaak veel moeilijker dan het eigenlijk is

 

Van stress naar relax

De L in het midden van relax staat voor leren loslaten

wanneer je accepteert dat het leven een aaneenschakeling van veranderingen is

heb je er sneller vrede mee dat mensen , dingen en situaties nu eenmaal in de loop van de tijd veranderen

Wanneer jij je bewust bent en erop durft te vertrouwen dat alles met elkaar verbonden is

en dat alles gebeurt met een bepaalde rede, ook al wil of kun je het niet begrijpen in een vervelende situatie. Maar dan heb je een soort van (oer)vertrouwen dat alles goed komt, alleen niet vandaag. Dan leef je als het ware min of meer op je buikgevoel, vertrouwen en (oer)kracht. Kijk naar de natuur waar men geduld heeft en weet dat alles op de juiste tijd val bloeien en groeien.

De bomen durven in de herfst hun bladeren te laten vallen, de beren en andere beesten maken een winterslaap. Rust nemen in de winter om in het voorjaar weer volop te groeien en daarna te gaan bloeien. Neem jij rust en ruimte voor jezelf? Laat jij liefdevol los? Weet dat wanneer iemand in je leven thuishoort op een ander tijdstip je levenspad weer zal kruisen.

Leer liefdevol loslaten.

Wat ga jij nog loslaten in 2017 om 2018 met minder bagage te starten?

Ik wens je een relaxte dag toe met mooie inzichten,

Lucienne Ritzen

Op 9 december organiseer ik de UITBLAAS-dag om liefdevol te leren loslaten en rust te creëren in je leven. Gun jezelf deze relax -dag om het beste uit jezelf en 2018 te halen. Voor meer info of om je aan te melden klik hier.

Hoe luister jij?

 

Met de intentie om te begrijpen of om te antwoorden? Misschien heb jij zelfs wel de luistermodus aan staan om je gelijk te krijgen. Leer te luisteren naar wat de ander zegt. Je mag best kritisch zijn want het meeste wat je hoort is niet waar.

Alles is mogelijk en niets is waar… ieder kijkt, spreekt, denkt, luistert, voelt en ruikt vanuit zijn eigen invalshoek. Toon respect en begrip, het wil niet zeggen dat het jouw versie is. Het is niet voor niets dat je vaak de uitdrukking hoort: ‘follow the money’

Ook hier gaat het vanuit welke invalshoek wordt er gekeken en wat is uiteindelijk het doel dat men wilt bereiken. Welke actie wil men dat er ondernomen wordt. Door oprecht aandacht te geven en echt te leren luisteren krijg je niet alleen meer begrip, maar vooral een betere grip op situaties. Hierdoor kun je ook betere beslissingen maken en zul je minder vaak teleurgesteld worden.

Naast naar andere te leren luisteren is het van groot belang dat je ook naar jezelf leert te luisteren. Dit is vooral een kwestie van tijd vrij maken voor jezelf. Luister jij eigenlijk wel naar je lichaam? Naar je hartslag, ademhaling of de spanning in je schouder? Heb je wel eens last van kramp of voel jij je onder rug regelmatig? Dit zijn allemaal manier dat je lichaam met je communiceert. Net als een griep, verstuikte enkel of erger.

Ben je net als ik vroeger, dan heb je daar geen tijd voor. Want je hebt het veel te druk met van alles en nog wat. En daarbij komt dat je voor iedereen alles opzij zet en bent aan het lossen. Maar even rust en ruimte voor jezelf nemen, daar heb je helemaal geen tijd voor. Want je moet nog zo veel!

Herkenbaar?

Inmiddels ben ik minimaal een scheiding en burn-out verder (over de rest nog maar te zwijgen) en realiseer ik me des te meer dat het zo belangrijk is om naar het gefluister van mijn lichaam te luisteren. Maar ach de anderen schreeuwen veel harder en zullen het ook wel meer nodig hebben dan ik. Blijf jezelf niet langer wegcijferen. Creëer bewust rust momenten voor jezelf.

Het leven zit zo paradoxaal in elkaar… want juist doordat je de moed hebt om even alles los te laten en tijd voor jezelf te maken, krijg je prachtige inzichten. Wanneer je leert te luisteren naar de stilte hoor je de antwoorden. Want een druk hoofd kan geen heldere beslissingen nemen. Ik daag je uit om niet alleen begrip en oprechte aandacht naar anderen toe in te zetten, maar allereerst naar jezelf toe.

Leer te luisteren en zet al je zintuigen in om in het hier en nu te komen. Wat zie je om je heen? Wat hoor je momenteel? Wat voel je of hoe voel jij je nu? Welke geur domineert? En ten slotte wat proef je?

Ik wens je moed, kracht, vertrouwen en prachtige inzichten toe

Lucienne Ritzen

P.S. Vrijdag 10 november is er de ‘Weet wat je waard bent -Dag’ een dag waar jij naar jezelf gaat kijken en luisteren. Jij staat eens helemaal in het middelpunt. Interesse klik hier. Mocht je niet kunnen Op donderdag 14 december is de laatste “weet wat je waard bent-Dag’ van dit jaar.

Oordeel jij?

Naar mate ik ouder word merk ik dat mij is aangeleerd om te oordelen. Dat je blijkbaar overal een mening over dient te hebben. Plak jij ook de hele dag etiketten op alles en iedereen?

Ik merk dat ik weerstand krijg tegen alles in hokjes duwen. Misschien omdat ik mij een groot deel van mijn leven heb laten verleiden om in een hokje te passen. Maar dat is toch niet helemaal gelukt. Ik hoor overal en nergens bij. Door mijn aanpassings- en inlevingsvermogen manoeuvreerde ik me als een ware kameleon. En toch …

Wat is er mis wanneer je anders bent, anders denkt en ook nog anders doet? Vroeger had je geen dyslexie, maar ik had het wel. Daardoor kwam er een obstakel op mijn weg. Maar toch heb ik doorzettingsvermogen getoond. Plus niet te vergeten een andere manier van leren en denken mezelf bij gebracht. Moeilijk hoor en toch … ben ik dankbaar voor deze hindernis.

Ik ben mij bewust aan het worden dat ik mensen mijn hele leven al waardeer om wie ze zijn en niet om wat ze hebben. Niet alleen rijkdom, maar vooral die verdomde papiertje die wij diploma’s noemen. Wordt het niet eens tijd om naar de kwaliteiten van iemand te kijken? Natuurlijk is het handig wanneer iemand een bepaald denkvermogen heeft of een vaardigheid beheerst. Maar toch …

Eigenschappen als loyaliteit, dienstbaarheid, inlevingsvermogen, enthousiasme, eerlijkheid, ijver en integriteit spelen die nog een rol? Word je niet in een vroeg stadium afgeleerd enthousiast te zijn of creatief te zijn? Ik ben echt niet de enige ouder die merkt dat kinderen niet hun fantasie mogen gebruiken of ondernemend mogen zijn. Dat hoort niet…

Maar wat als het nou juist wel bij jou hoort? Wat als dat het nu is wat jouw uniek maakt? Waarom zou je het dan wegstoppen of verstoppen? Oordeel niet over anderen, maar veroordeel jezelf zeker niet omdat je anders bent. Omarm juist elkaars verschillen. Zodat je van elkaar kunt leren. Een andere kijk op de dingen krijgt en wie weet synergie ontstaat.

Laat de weerstand los en ervaar je veerkracht!

Oordeel niet, maar vraag je liever af waarom of wat kan ik ermee

Ik wens je eigenzinnigheid toe,

Liefs Lucienne Ritzen

P.S. Welke etiketten zijn er op jou geplakt? Neem dit weekend eens een heerlijk bad en laat al die etiketten is bewust van je afweken. Heb je geen bad geen nood, sta dan iets langer dan normaal onder de douche. Ook dit helpt om meer energie te krijgen en gedachten los te weken en los te laten

Wat mijn donkere tijden gemeen hadden …

Ook in mijn leven er zijn ups en downs en ging niet alles van een leien dakje. Maar wat mij is opgevallen is dat ik niet naar mijzelf durfde te luisteren. Naar wat ik voelde, wat ik dacht en waar mijn hart diep van binnen sneller van ging kloppen.

Nee ik dacht steeds die anderen weten het veel beter dan mij. Of ook zo’n gedachten die je echt niet verder helpt: ‘wat zullen ze wel niet van mij denken?’

Ik geloof graag in sprookjes en verwacht kleine en grote wonderen. Noem me naïf of goed gelovig. Geloof, hoop en liefde laat een mens leven. Maar toch ben ook ik enkele malen in de put terecht gekomen. Ik zag geen uitweg meer en wilde niets liever dan weg en me verstoppen in een hele groot kluizenaarsgrot ver weg van hier. Om gewoon even bij mezelf te komen.

Mijn frustraties uit schreeuwen, mijn tranen de vrije loop laten gaan of gewoon alleen maar stampvoetend rond lopen met de gedachten : ‘hoe heb ik in godsnaam het zo ver kunnen laten komen.’ Ontladen…, acceptatie en besef dat ik weer eens een dieptepunt in mijn leven bereikt had. Maar het mooie is dat ik me bewust ben dat ik eigenschappen heb die me er weer kunnen uithalen. Mijn passie ergens voor, mijn liefde voor mijn kinderen, mijn kracht en doorzettingsvermogen om een zinvol leven te leven, mijn creativiteit om een nieuwe weg te bewandelen en mijn vermogen om te onthechten.

En toch de allerbelangrijkste ingrediënten om vooruit te komen zijn voor iedereen hetzelfde naar mijn mening en dat zijn moed, geduld, zelfvertrouwen en veerkracht. Opzoek naar naar lichtpuntjes in je leven. Wat heb je allemaal fout gedaan? Wat wil het je leren? Hoe pak je het een volgende keer aan? Want er komt zeker weer een volgende keer. Misschien niet meer zo diep en donker, maar teleurstellingen of onverwachte situaties zullen zich altijd voordoen.

Tot slot nog één tip om weer opnieuw te beginnen: Begin bij nul. Wil de achterstand die je gemaakt hebt het zij op financieel vlak of op een ander vlak niet eerst rechttrekken. Trek voor nu een dubbele streep onder de situatie en begin met een schone lei. Kijk vooruit en koester de lessen die het verleden je geleerd hebben. Laat het verleden je beter maken in plaats van bitter. Iedere dag heb jij de kans om iets te veranderen als het je niet zint. Sta op als je ergens mee zit. Kom in actie. Aan jou de keuze.

Ik wens je zelfvertrouwen toe,

Liefs Lucienne

Wil je stress verminderen of je angsten en zorgen los laten? Neem gerust eens contact met mij op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen 06-57548552 of info@ritzn.nl

Hoe maak jij je keuze?

Laat jij je verleiden door je ego of luister je naar het gefluister van je hart?

Soms weet je gewoon dat je afscheid dient te nemen van een situatie. Maar toch tegen beter weten in blijf je doorgaan. Het wordt een sleur, het kost je steeds meer moeite en uiteindelijk raak je vermoeid. Energie liegt immers niet …

Dan komt er zo’n moment dat jij de knoop eindelijk doorhakt en kenbaar maakt dat je afscheid neemt. Maar wat gebeurd er… Je ego wordt gestreeld door allerlei complimenten zoals “we zullen je missen, blijf toch nog, wat moeten we zonder jou. “Ze komen je zelfs tegemoet met allerlei lucratieve oplossingen die er helemaal niet toe doen. Nou, wat doe je op zo’n moment?

Tegenwoordig weet ik het héél zeker. Maar een paar jaar geleden heb ik me laten verleiden door mijn ego. Terwijl ik met hart en ziel de keuze voor mezelf al lang gemaakt had. Ik kwam op mijn beslissing terug, met alle gevolgen van dien. Want de passie was eruit. De verbinding had al een barst opgelopen. En als ik heel eerlijk ben, ben ik ook niet eerlijk tegen mezelf geweest.

Vergeet niet dat iedere leugen een barst is in je eigenwaarde. Durf jij op je intuïtie, buikgevoel of innerlijke kompas te vertrouwen? Als vertrouwensmentor en loslaat-expert weet ik als geen ander hoe moeilijk het is je vertrouwde omgeving vaarwel te zeggen en voor het grote avontuur te gaan. Je eigenzinnige weg te bewandelen omdat jij daar blij en gelukkig van wordt. Omdat jij jouw leven in harmonie wilt leven met gemak, gratie en genot.

Moeilijk? Helemaal niet. Je leeft per slot van rekening in een maatschappij waar overvloed heerst. De moeilijkheid ligt hem in het maken van keuzes. Bewust beslissingen nemen die bij jou passen. Doe jij dat of laat jij anderen jouw leven bepalen? Stel jij maar uit dat te doen waar je echt blij van wordt? Hoop je dat de ander de stekker eruit trekt?

Hoe het ook zij, wat je ook doet, ga eens voor jezelf na wat jij nu eigenlijk wil. Wat is het waar jij zielsgelukkig van wordt? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Nee, je hoeft je baan niet op te zeggen, je relatie niet te beëindigen en ook niet naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Maar luister eens naar het gefluister van je hart. Wat vertelt je lichaam jou? Waar krijg je vlinders van in je buik? Waar krijg je kippenvel van? Waardoor wil jij in de lucht springen van geluk? Koester deze mooie momenten en kijk eens hoe je die steeds vaker in je leven kunt inbouwen. Maak bewust beslissingen die bij jouw ideale leven passen.

Wens je eerlijkheid en onthechting toe,

 

 

Ik heb iets voor je om bewust betere energie in je leven toe te laten. Wil jij 31 eenvoudige en praktische tips ontvangen ? Klik dan hier

Waar ben jij aan verslaafd ?

 

Nee, het gaat hier niet eens om sex, drugs of alcohol. Maar de huis-, tuin- en keukenverslavingen. Die tijd van je wegslurpen, zonder dat jij je daar bewust van bent. Achteraf denk je “wat heb ik eigenlijk gedaan?” Of het nu gaat om boeken waarin je helemaal kruipt, de spelletjes op je mobiel of netflix blijft kijken.

Herkenbaar? Dat jij je vaak laat verleiden om toch nog een spelletje te doen, terwijl je eigenlijk nog andere dingen wilt doen? Of dat je op de bank blijft hangen voor de tv, terwijl je eigenlijk nog iets wilde voorbereiden? Nou eerlijk is eerlijk, het gebeurt mij ook nog af en toe. Ik ben per slot van rekening ook een mens.

Maar ik maak tegenwoordig toch steeds vaker bewust de keuze om de tv uit te laten. Kom ik ook niet in de verleiding om te zappen naar een andere programma om vervolgens weer een ander programma op te zoeken. Hetzelfde met die verdomde spelletjes, eentje in de ochtend. Maar voor je het weet wil je de score toch verbeteren, want je weet ik kan het beter, en ben je alweer 30 minuten verder.

Eigenlijk best raar dat ik mezelf daar wel hele duidelijke korte termijn doelstelling stel en in mijn leven steeds vaker focus op het grotere geheel. Hoe zou het zijn als je die aandacht en tijd besteed aan dingen die je echt helpen je leven te verbeteren? Want wat je aandacht geeft groeit. Miscchien ben jij wel verslaafd aan je partner en app je de hele dag door, bel je regelmatig of heb je op een andere manier contact? Hoe zou het zijn als je de helft van die tijd eens aan jezelf besteed? Wat zou dat met jouw doen?

Verslaafd is misschien niet helemaal het goede woord dat ik gebruik heb. Misschien was het beter geweest om het woord gewoontes te gebruiken. Want er sluipen zo links en rechts gewoontes in je leven die heel veel tijd van je vragen en zonder erbij stil te staan, doe je op den duur jezelf ermee te kort. Want ook jij hebt diezelfde 24 uur per dag. Dus komt er iets bij of besteed je er extra tijd aan iets, dan zal het sowieso ten kosten gaan van een andere tijdsbestedingen. Hetzij je slaap, je werk, jezelf of je sociale contacten. Aan jou de keuze waar jij je tijd aanbesteed. Kies vanuit liefde voor jezelf en jouw eigenzinnige leven. Vergeet niet energie liegt niet…

Maak bewust keuzes die bij jouw ideale leven passen

Ik wens je deze week inzicht en eerlijkheid toe,

Liefs,

Lucienne Ritzen

Zit het even tegen? Klik hier en ontvang 30 motiverende quotes om vanuit een ander perspectief naar het leven te kijken.