logo

TwitterFacebookLinkedinTwitter

7 tips voor meer zelfvertrouwen

Vertrouw jij op jezelf?

Voor mij is er een drie-eenheid tussen vertrouwen, communicatie en grenzen stellen

Deze zijn nauw met elkaar verbonden.

 

Wanneer jij weet wat je wilt, wie je bent en waar je voor staat,

durf je volmondig NEE tegen anderen te zeggen

en JA tegen de keuze die bij jouw ideale leven past.

Hierdoor bewaak je jouw grenzen beter en communiceer je die helder en krachtig.

Daarom is het van belang dat jij vertrouwt op jezelf,

zodat jij jouw levensritme bepaalt en daardoor weer/meer geniet van het leven

 

Ik deel graag deze tips zodat jij bewust betere beslissingen neemt die bij jou passen

7 tips voor meer zelfvertrouwen

 • Geloof niet alles wat je denkt
 • Geef jezelf het voordeel van de twijfel
 • Vier je successen hoe klein ze ook mogen zijn
 • Haal de moet eruit en hou de moed erin
 • Doe vaker wat jou goed doet
 • Leer te vertrouwen op je onderbuikgevoel
 • Een hoofd vol angst heeft geen ruimte voor dromen

 

Ik wens je alvast een voortreffelijk weekend toe vol vertrouwen

Oh ja, laat je weerstand eens los en ervaar je veerkracht!

Je kunt namelijk veel meer dan je denkt!

 

Ik wens je alvast een voortreffelijk weekend toe vol vertrouwen,

Met energieke groet,

Lucienne Ritzen MBA

P.S. Ik heb nog iets leuks voor je 7 tips om vrolijk en vertrouwd vooruit te komen.

Klik hier als je deze wilt ontvangen

 

 

7 Tips voor betere beslissingen

Laat jij de dingen die er gebeuren beslissen over je leven of creëer jij je eigen leven?

Er is een verschil of je reageert op een situatie of dat je een creator bent van je eigen leven en bewust beslissingen maakt voor jouw leven. Hieronder deel ik graag 7 reminders om bewust betere beslissingen te nemen die jouw ideale leven creëren.

7 Tips voor betere beslissingen die bij jou passen!

 • Kies wat bij jou past, niet wat makkelijk is of van je verwacht wordt
 • Weet wat je eindbestemming is
 • Maak geen aannames
 • Als je geen nee kunt zeggen, zeg dan JA tegen de dingen die bij jou passen
 • Je hoeft je niet te bewijzen, puur is perfect
 • Maak je niet druk wat anderen over je zeggen
 • Laat het verleden je niet bitter maken, maar beter, sterker en wijzer

Zoals zo vaak schrijf ik Energie liegt niet… Verdraag wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt verdragen. Jij hebt altijd een keuze waar je tijd, energie, geld, liefde, aandacht, kracht, talent enzovoorts aan schenkt.

Ga minder reageren en meer creëren.

Ik wens je onthechting en gemoedsrust toe,

Met energieke groet,

Lucienne Ritzen MBA

Op 27 april geef ik een Reset & Relax dag waar we samen gaan creëren. Bewust worden van je innerlijke kompas, je wensen en verlangens, je kwaliteiten en talenten omarmen en vooral om vol vertrouwen in jezelf en het leven van je dromen te geloven. Interesse? Klik hier. Het belooft een buitengewone bijzondere inspirerende dag te worden met praktische handvatten en tools voor het leven.

Zie jij kansen of kijk je naar de valkuilen?

Heb jij wel een leven? Energie liegt niet…

Vraag een energie-scan skype-gesprek aan en ontvang 3 waardevolle tips die meer tijd, betere energie en vooral weer rust in je leven te brengen. Interesse? Klik hier 

Heb jij het lef om andere werelden binnen te stappen? Door meer begrip een betere grip!

Als digibeet ben ik in maart 2015 met MPOP van Simone Levie de online wereld binnengestapt. Een totaal nieuwe wereld voor mij met allemaal abracadabra. Met veel doorzettingsvermogen, moed en creativiteit heb ik mijn eigenzinnige stappen in de deze wereld gezet. Het heeft mij niet echt opgebracht wat ik voor ogen had toen ik ermee startte, daar ben ik heel eerlijk in.

In die tijd durfde ik nog niet zoveel te vragen en was ik vooral bang voor de technique. Bang om iets fout te doen, iets fout te zeggen en vooral te falen. Want per slot van rekening had ik mijn allerlaatste spaarcentjes in dit programma gestopt. Dus het moest kost wat kost lukken.

Ken je die druk? Heerlijk om niet in je flow te komen. Om juist al je saboteurs op te roepen om allemaal te verzamelen en tegen jou te zijn. Toch heeft het mij veel meer gebracht dan ik ooit had kunnen bedenken. Ik ben in een nieuwe wereld gestapt, heb mijn blik verruimd en vooral een totaal nieuw netwerk opgebouwd. Soms krijg je meer dan je denkt en weet het pas achteraf te waarderen.

Durf jij de stap te maken om iets nieuws uit te proberen? Ik had geen eigen leven. Ik ben pas de laatste 10 jaar van mijn leven langzaam maar zeker mijn eigenzinnige leven gaan creëren. Hoe?

Door beter naar mijzelf te luisteren. Wanneer ik het gefluister van mijn lichaam negeerde werd ik gedwongen om stil te staan. Ik heb geleerd niet meer te denken in termen van: ‘wat zullen ze van mij denken, dat hoort niet zo, dat zijn ze niet van mij gewend, wat zullen ze ervan vinden.’ Nee IK kwam eindelijk eens op de eerste plaats. Al moet ik toegeven dat als ondernemende moeder de kinderen toch steeds op de voorgrond voorbij komen.

Schuld- en schaamte-gevoelens, woede en verdriet zorgde ervoor dat ik alleen maar was aan het reageren op de reacties, prikkels en afkeuring van anderen. Ik was continue me aan het verdedigen. Toch heb ik de moed gehad om te ont-moeten, uit het keurslijf te stappen waar ik jaren in gezeten had en mijn wereld te veranderen en te verbeteren. Iets waar ik weerstand tegen had omdat ik niet met computers groot geworden ben voelde toch heel goed. Ik heb mijn gevoel gevolgd en heb er geen spijt van gehad.

Het heeft mijn leven verrijkt, mijn reis heeft een totaal andere wending gekregen. Ik leef mijn leven met gemak, gratie en genot in harmonie. Ja, ik heb een online programma maar op mijn eigenzinnige wijze. Ik heb geen academie omdat ik naast online, structuur en systemen ook geloof in het contact, de energie en persoonlijke benadering. Op bevrijdingsdag start mijn 3 maanden programma Vertrouw Op Jezelf, omarm jezelf en omarm je leven.

Wil jij écht iets veranderen in je leven dan zullen je gedachten, je fundament of zoals ik het vaak noem de relatie tussen je hoofd en je hart herstelt dienen te worden. Je hebt je kennis en vaardigheden nodig, maar het is vooral noodzaak dat je vanuit vertrouwen en liefde keuzes maakt in plaats van je door angst te laten misleiden om dat te doen wat anderen van je verlangen.

Wanneer je verlangen naar iets nieuws groter is dan je angst dan pas heb je de moed om de sprong te wagen. Eerder niet. En ja dat kan een hele poos duren voor je knoop door durft te hakken. Want zeg nou eens zelf, je gaat je hele leven toch niet op de kop stellen. Nee natuurlijk niet. Maar wanneer jij te lang wacht en niet helder en duidelijk aangeeft wat jij wilt zullen anderen jouw leven voor je blijven bepalen. Net zolang totdat je met je rug tegen de muur staat. Geestelijk en lichamelijk op bent. Laat het niet zo ver komen. Ik weet helaas waarover ik schrijf. Trek eerder aan de bel en voorkom dat je de noodrem moet gebruiken.

Zorg dat je eerlijk tegen jezelf bent, daarna ga jij langzaam maar zeker jouw grenzen aan geven en je verlangens uitten. Twijfel ontstaat door denken en vertrouwen groeit door de moed om actie te ondernemen. Durf te doen! Sta op als je ergens mee zit. Geef jezelf het voordeel van de twijfel en kijk eens naar de kansen. Je hoeft de valkuilen niet te negeren. Neem ze waar, weet dat ze er zijn maar kijk vooral wat de kansen je kunnen opleveren. Vrijheid, vertrouwen, vreugde, verbinding, veiligheid, geluk, gezondheid, gezelligheid, gemak en nog veel meer. Namelijk een leven dat bij jou past en waar jij je eigen levensritme bepaalt, makkelijk beslissingen neemt, meer tijd voor jezelf hebt en vooral weer kunt lachen en genieten.

Ik wens je moed en gemoedsrust toe,

Met energieke groet,

Lucienne Ritzen

Benieuwd wat mijn online-programma Vertrouw Op Jezelf voor jou kan betekenen? Voornamelijk RUST rust en nog eens rust brengen in je leven. In de chaos van het leven weet ik als geen ander vertrouwen, rust en weer eenheid te brengen voor ondernemende professionals. Ga naarwww.ritzn.nl/relaxvoor vragen en info kun je me altijd bereiken op 06-57548552 of mail naar info@ritzn.nlHet leven is namelijk makkelijker dan je denkt

7 tips om makkelijker te leven!

Wie wil dat nou niet makkelijker leven?

Minder stress, minder zorgen en meer rust in het hoofd.

Moet jij ook zoveel in je leven?

Van wie moet je dat en waarom?

Spaar geen centen maar mooie momenten

Geluk ligt in de kleine dingen in het leven die een glimlach op je gezicht toveren

Het is bijna Pasen, een nieuw begin

Maak gebruik van je vrije tijd en doe vooral waar jij blij van wordt

Het is moeilijk om continue de juiste keuze te maken

Ga de komende dagen eens voelen wat de keuzes met je doen

Doe de ogen dicht en stel je eens voor hoe het zou zijn als….

Geloof jij alles wat je denkt?

Zijn het wel jouw gedachten?

Geloof niet alles wat je denkt en leer weer op je intuïtie te vertrouwen

 

Je weet zelf veel meer dan je denkt

Kies je gedachten

Je gedachten worden woorden

Je woorden worden daden

En je daden worden werkelijkheid

Aan jouw de keuze welke gedachten je gaat geloven

 

7 tips om makkelijker te leven

Verdraag wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt verdragen

Zoek naar mogelijkheden

Als je minder denkt, kun je meer dan je dacht

Denken kost niets dus waarom niet groots denken

Hou je aan je woord

Volg je dromen in plaats van weg te rennen voor angst

Durf Nee te zeggen zonder schuldgevoel

 

Ik wens je vrolijke Paasdagen toe en heb het lef om wat vaker opgewekt nee tegen anderen te zeggen,

Liefs Lucienne Ritzen

P.S. Ik heb in april ruimte voor 5 energie-scan gesprekken die ik kosteloos aanbied. Je ontvangt 3 waardevolle tips om meer tijd te besparen, meer rust te ervaren in je leven en betere energie te voelen. Heb je interesse klik hier. Twijfel niet langer, ik help je heel graag met eenvoudige en praktische tips om makkelijker en moeiteloos jouw leven te leven.

5 Tips om je minder zorgen te maken

 

Waar maak jij je zorgen over?

Welke gedachten dwalen door jouw hoofd?

Brei jij ook van die geweldige ‘wat-, als, dan- gedachten-bomen’?

TIP 1 Ben je bewust dat zorgen maken je niet verder helpt.

Het slurpt energie en je raakt nog meer gestrest.

Hou je duim vast met de vingers van de andere hand voor circa 5 minuten zodra jij merkt dat jij je zorgen maakt. Dit is een eenvoudige manier om je emotie te harmoniseren.

 

TIP 2 Herken wanneer jij je zorgen maakt en geef jezelf permissie om ermee te stoppen.

Herinner jezelf er ook steeds aan om dit bewust te doen.

Vind je het moeilijk zet dan muziek op waar je blij van wordt of kijk een filmpje waar je om kunt lachen. Even je zinnen ergens anders op zetten.

 

TIP 3 Ben bewust 15 minuten per dag bezig om je gedachten los te laten en gewoon in het hier en nu te zijn.

Lukt dat je niet omdat je niet van mindfulness houdt en meditatie ook niet prettig vind. Sta dan eens stil en kijk eens om je heen: Noem 5 dingen op die je ziet, 4 dingen op die je hoort, 3 dingen die je ruikt, 2 dingen die je voelt en iets dat je ruikt. Zo ben je bewust in het hier en nu en gebruik je al je zintuigen.

 

TIP 4 Maak het onderscheid tussen een werkelijk probleem en iets dat misschien in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Vaak maken we ons zorgen om niets. Want zo’n 99% van de gedachten die we hebben zal nooit werkelijkheid worden

 

TIP 5 Heb geduld… Om je minder zorgen te maken vergt tijd. Ben daarom mild voor jezelf

Iedere dag een beetje minder zorgen maken. Al is het maar 1 gedachte per dag minder dan zijn het in 365 dagen 365 gedachten minder…. wat een rust na 1 jaar.

Het is allemaal een kwestie van jezelf oefenen. Want zeg nu eens heel eerlijk. Hoe vaak heb jij je niet gek geprakkiseerd over een situatie die zich nog nooit heeft voorgedaan.

 

Vaak staat je denken wonderen in de weg

Welke tip heb jij om je gedachten los te laten?

Ik wens je een waardevolle dag toe,

Lucienne Ritzen

Waar geloof jij in ?

 

Waar ben jij heilig van overtuigd?

Van jezelf?

Van je kinderen?

Van jouw product dat je verkoopt?

Ik geloof er heilig in dat de wereld zal veranderen wanneer we kinderen het vertrouwen geven dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Dat ze zogenaamde aandachtspunten kunnen compenseren met andere kwaliteiten waarover zij beschikken.

Wanneer je als kind niet gepest bent geworden en ook niet geperst hebt zul je daar op latere leeftijd ook geen behoefte aan hebben om mensen onderuit te halen. Het is voor mijn gevoel een vicieuze cirkel en die wel eens doorbroken mag worden.

Ga eens na in jouw jeugd?

Hoe was dat bij jou thuis, in de klas of op de voetbalvereniging?

Ben jij gepest geworden?

Of pestte jij anderen?

Oordeel niet, maar vraag je liever eens af waarom?

Wanneer je (zelf)vertrouwen hebt straal je iets uit

De ene noemt het charisma en de andere durft gewoon zichzelf te zijn

 

Want er zullen bij jou op school en nu op het werk ook vast en zeker van die types zijn die anders zijn dan de ‘normale’ mensen om je heen. Maar omdat ze zichzelf zijn en ook mogen zijn, worden zij geaccepteerd zoals ze zijn. Hoe mooi zou het zijn wanneer we elkaars verschillen eens werkelijk gaan omarmen? Wanneer je bewust bent dat je ook andere kwaliteiten nodig hebt dan alleen rekenen en taal. Sociale vaardigheden zoals inzicht, goed kunnen luisteren, empathie en oplossingsgericht in het leven staan.

We hebben elkaar nodig als we willen groeien en vooruit willen komen. Start vandaag eens om anders naar anderen te kijken. Kijk naar wat er goed gegaan is. En zie je wat er niet deugt, geef dan opbouwende kritiek met een voorbeeld hoe het de volgende keer beter kan. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook de ander.

Ik wens je prettige samenwerking toe,

 

Mijn 3 inzichten van mijn avontuur in “het Instituut”

Onbevangenheid houdt je jong. Ondanks mijn leeftijd blijf ik nieuwsgierig en ontdekken. Dit jaar ben ik way out of my comfortzone gegaan als 1 van de 100 deelnemers aan het tv-programma Het Instituut. Toeval bestaat niet… de deugd van de week was onbevangenheid.

Op dag één was het al meteen raak… andere omgeving, allemaal vreemden en we gingen wie van de drie spelen. Intuïtief had ik er minimaal 3 van de 5 goed, van de andere 2 kandidaten had ik wellicht nog 1 goed gegokt. Maar ik heb me laten verleiden door enthousiaste verhalen. Hierdoor had ik er uiteindelijk 0 van 5 goed. Ik, die mensen leer bewust naar hunzelf te luisteren! Het was het grootse cadeau dat ik op dag één heb ontvangen om verder onbevangen de week te beleven.

 

INZICHT 1…Leer te vertrouwen op je intuïtie

Zoals zo vaak is je eerste ingeving vaak de juiste. Maar vaak neemt het brein dan weer in een splitsecond over en laat jij je net als ik weer verleiden door wat hoort, normaal is of van je verwacht wordt. Geloof niet alles wat je denkt, ziet of hoort. Leer te luisteren naar je hart, je lichaam en je energie.

Energie liegt niet en jij weet wat je goed doet.

 

INZICHT 2… Omarm wie je bent en hoe je leeft

Ik hou van eenvoud, strakke lijnen en abstract en toch is mijn interesseveld is gigagroot. Dat mag nu en ik omarm dat ik een royale generalist. Door mijn angst om iets belangrijks te missen is mijn kofferbak-avontuur ontstaan. In wat voor mij structuur is, is voor mijn omgeving de reinste chaos. Wanneer er bezoek komt wordt mijn kofferbak volgepropt om de woonkamer redelijk te laten uitzien. Inmiddels ben ik de stapeltjes aan het minimaliseren en aan het loslaten. Want rommel is een stapeltje angst voor een toekomstig gemis. Je hebt alles in je wat je nodig hebt.

Je bent veel meer dan je denkt.

 

INZICHT 3…
Neem je rust

Bij een test ben ik als een gek tekeer gegaan. Ik was als eerste klaar. Maar als ik tijd genomen had om alles nog eens te checken dan was het resultaat voortreffelijk geweest in plaats van middelmatig tot goed. Het gaat niet om de snelheid, maar de intentie en aandacht die je aan iets geeft. Het is niet voor niets een spreekwoord: ‘De laatste zullen de eerste zijn’ . Ben jezelf, bepaal jouw levensritme en vertrouw op jezelf. Er zullen altijd mensen beter, groter, sneller, rijker, slimmer enzovoorts zijn. Maar is niemand zoals jij bent! Puur is perfect. Geef jezelf rust cadeau in deze hectisch 24/7 maatschappij.

Ik wens je alvast een onbevangen, voortreffelijk en ondernemingsgezind 2018 toe,

Lucienne Ritzen

BOEKENTIP van Sophie Hilbrand voor mij: Mari Kondo Opgeruimd!

Welke stemmetjes houden jou onder de duim?

 

Herken je dat dat je ineens geen vertrouwen meer in iets hebt

dat jij je heel klein voelt en dat de wereld er totaal anders uitziet.

Je zit plotseling in een diep donker gat.

 

Hoe kom je daar nu uit?

Vaak zijn het stemmen uit je verleden

een angst, pijn of verdriet die nog niet geheeld is

iets wat je nog altijd met je mee sleept

en op momenten dat het stressvol wordt ineens bij je onuitgenodigd op de stoep staan

net op zo’n belangrijk moment dat je ze echt niet kunt gebruiken.

 

Natuurlijk negeer je ze in eerste instantie, maar langzaam maar zeker raken ze je weer en voel je opnieuw die pijn, het verdriet of de angst. Je spieren verkrampen en je voelt je klein, een nietsnut. Wie denk je wel niet dat je bent. Dat lukt je nooit. Daar ben je niet goed genoeg voor. Enzovoorts… herken je ze?

Hoe laat je die negatieve gedachten-spinsels los. Vraag ze gewoon of ze willen ophouden. Je kent het vast wel uit tekenfilms., aan de linkerkant is de duivel en op de rechterschouder de engel getekend. Veeg je linkerschouder liefdevol schoon en zeg tegelijkertijd: “wil je weggaan? Ik heb nu geen tijd voor je.” Kinderlijk? Misschien, maar het is bewustwording dat het gedachten zijn. Gedachten stoppen niet tot jij stopt ze te geloven.

Wat je ook kunt doen is met je voeten op de grond stampen. Even aarden. Naar buiten gaan en een wandeling maken is natuurlijk helemaal super. Jezelf de rust en ruimte gunnen plus je bent in een andere omgeving en in beweging. Maar soms gaat dat niet en toch kun je dan naar de toilet ‘vluchten’. Je kunt je handen en polsen onder de kraan houden, wat zuiverd en kalmerend werkt. Daarnaast kun je op de toilet je duim vasthouden. Dit is een eenvoudige manier om je zorgen los te laten en je weer veilig te voelen.

Raar. Nou nee. Kijk maar eens naar kinderen wat doen zij wanneer ze zich niet prettig voelen? Juist ja vaak duimen kinderen omdat ze zich niet veilig voelen. Je kunt naast het vasthouden van je duim door de vingers van je andere hand erom heen te wikkelen ook nog een krachtzin zeggen: Mijn gedachtenwereld is in vrede. De duim vertegenwoordigt namelijk het verstand en zorgen.

Ik verzin dit niet ter plekken. Toevallig sloeg ik ooit het boek “Je kunt je leven helen” van Louise L. Hay open en daar stond de duim met de bijbehorende affirmatie beschreven. Dit komt overeen wat ik met mijn ontspanning binnen handbereik graag wil delen. De levensstroom-behandelingen die ik geef, ook via skype-sessies, zijn gebaseerd op Jin Shin Jyutsu. Dit is een eeuwen oude kunst van zachte aanraking om levensenergie te harmoniseren en energieblokkades in je lichaam op te heffen. Jin Shin Jyutsu helpt stress te verminderen, pijn te verzachten en angsten en zorgen los te laten. Energie kan nooit vermoeien. Het is je persoonlijke onevenwichtigheid die vermoeidheid veroorzaakt. Ben jezelf, vertrouw jezelf en blijf vooral bij jezelf.

Luister minder naar anderen

Ik wens je een vertrouwen en gemoedsrust toe,

3 tips voor rust in je hoofd

leer liefdevol loslaten en ervaar rust in je leven

Rust wat is dat eigenlijk? Rust is dat niets doen. Rust is moeilijk voor mij want ik denk telkens aan de dingen die ik nog moet doen. Rust is zoiets onwerkelijks geworden in onze 24/7 economie. Wanneer neem jij ruimte voor jezelf?

 

Wanneer was de laatste keer dat je bewust even alleen wilde zijn

Gewoon 15 minuten tot 1 uur alles uitgeschakeld en alleen zijn. Alleen met jezelf, bewust naar de stilte luisteren of misschien wel in slaap vallen, omdat het doodvermoeiend is alles continu om je heen

 

Een vol hoofd kost zoveel energie….

3 eenvoudige tips om je hoofd leeg te maken

Schrijf je hoofd leeg…

Neem eens voor de aardigheid 5 minuten de tijd om alles op te schrijven wat er in je hoofd rondspookt. Van de afwas doen, de autobanden moeten nog vervangen worden, tot het rapport afmaken, wie wil je volgende maand wil uitnodigen voor je feestje, wat je vanavond gaat eten, dat je nog even de offerte van een belangrijke klant wilt checken, je reis wil je nog boeken…. Dus echt alles van futiliteiten tot de hoogste prioriteit

Stel doelen…

Wat ga je morgen doen? Stel prioriteiten. Plan de 3 belangrijkste taken in en doe dat iedere dag. Maak er een gewoonte van. Liefst aan het eind van de dag al je planning voor de volgende dag klaar hebben. Op deze manier stel jij je prioriteiten en geef je richting aan. Plan niet je hele agenda vol, want dan heb je weer een hoop stress omdat het toch altijd anders loopt dan je verwacht. Plan maximaal 80% van je tijd vol.

Doe de dingen 1 voor 1

Met andere woorden maak af waar je aan begonnen bent. Wanneer je begint met het noodzakelijke en dan doet wat nodig is zul je zien dat het onmogelijke mogelijk wordt. Ook hier stel je prioriteiten. Druk zijn of veel te doen hebben? Wat je aandacht geeft groeit. Dus wanneer je geconcentreerd de dingen 1 voor 1 afwerkt hebt je het beste resultaat. Je laat je niet zo snel verleiden of afleiden en blijft bij de les. Hierdoor gaat het allemaal ook nog eens veel sneller dan jij gedacht had. En kun je eens echt dingen van je do-to-lijst gaan wegstrepen.

Tot slot blaas de dag eens letterlijk uit…

adem een paar keer diep in en vooral uit. Sta eens stil bij wat je vandaag allemaal gedaan hebt en vooral wat goed gegaan is. Laat de rest zo ook bewust los zodat je het niet allemaal mee naar huis neemt en in je hoofd blijft zitten. Daarnaast helpt natuurlijk ook om de dag te starten op een schone opgeruimde werkplek.

Ik wens je een ontspannen en doelgerichte dag toe,

 

 

Ik heb nog 7 tips voor je om vrolijk en vertrouwd vooruit te komen klik hier

Durf jij liefdevol los te laten?

Van stress naar relax

van chaos naar laat los

 

Waarom heb jij toch zo’n weerstand tegen iets?

Ben je bang dat je niet goed genoeg bent?

Of ben je juist bang om groter dan groots te zijn?

De laatste jaren heb ik geleerd liefdevol los te laten

Iets of iemand waar jij je aan vastgeklampt hebt

om dat los te laten is een enorme stap

 

 

Het is namelijk jouw keuze

en de bijbehorende actie die je onderneemt

jij beslist en jij komt in beweging of niet

We staan allemaal onder keuze stress

we kunnen kiezen wat we willen en denken te moeten doen

maar het leven is makkelijker dan je denkt

en daardoor maken wij het onszelf vaak veel moeilijker dan het eigenlijk is

 

Van stress naar relax

De L in het midden van relax staat voor leren loslaten

wanneer je accepteert dat het leven een aaneenschakeling van veranderingen is

heb je er sneller vrede mee dat mensen , dingen en situaties nu eenmaal in de loop van de tijd veranderen

Wanneer jij je bewust bent en erop durft te vertrouwen dat alles met elkaar verbonden is

en dat alles gebeurt met een bepaalde rede, ook al wil of kun je het niet begrijpen in een vervelende situatie. Maar dan heb je een soort van (oer)vertrouwen dat alles goed komt, alleen niet vandaag. Dan leef je als het ware min of meer op je buikgevoel, vertrouwen en (oer)kracht. Kijk naar de natuur waar men geduld heeft en weet dat alles op de juiste tijd val bloeien en groeien.

De bomen durven in de herfst hun bladeren te laten vallen, de beren en andere beesten maken een winterslaap. Rust nemen in de winter om in het voorjaar weer volop te groeien en daarna te gaan bloeien. Neem jij rust en ruimte voor jezelf? Laat jij liefdevol los? Weet dat wanneer iemand in je leven thuishoort op een ander tijdstip je levenspad weer zal kruisen.

Leer liefdevol loslaten.

Wat ga jij nog loslaten in 2017 om 2018 met minder bagage te starten?

Ik wens je een relaxte dag toe met mooie inzichten,

Lucienne Ritzen

Op 9 december organiseer ik de UITBLAAS-dag om liefdevol te leren loslaten en rust te creëren in je leven. Gun jezelf deze relax -dag om het beste uit jezelf en 2018 te halen. Voor meer info of om je aan te melden klik hier.